Călătorește și descoperă unele dintre cele mai frumoase zone din țară
prin intermediul aparatului de fotografiat.
Ideea acestui serial documentar a plecat de la proiectul România Sălbatică și este prima colaborare dintre Dan Dinu și Cosmin Dumitrache sub sigla NTD (Nature & Travel Documentaries). Început în 2014 și lansat în 2016, serialul  documentar este o incursiune fotografică în locuri interesante din România. Dan este prezentatorul filmelor și împletește informațiile despre zonele vizitate cu numeroase sfaturi despre fotografie. 
01 Mestecănișul de la Reci
Mestecănișul de la Reci se află în județul Covasna și este un loc cu o diversitate uimitoare. Se întâlnesc aici atât specii din zonele umede, cum ar fi broasca de mlaștină , dar și specii  din zonelor de stepă, precum dedițelul. Păsările sunt și ele prezente într-un număr foarte mare, iar dintre acestea se remarcă prigoriile, poate cele mai colorate păsări de la noi din țară. Haideți să descoperim împreună episodul pilot al serialului Descoperă Romania Sălbatică.
02 Delta Dunării
Cu siguranță Delta Dunării nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este cea mai mare zonă umedă din Europa și cel mai important loc din România din punct de vedere al biodiversității. Vă invităm să străbateți alături de noi Pădurea Letea în căutare de orhidee, să încercați o tură de caiac, să descoperiți fotografia subacvatică sau să stați la pândă pentru a vedea specii de păsări inedite.
03 Valea Ialomiței
Ialomița este probabil râul de la noi din țară care formează cele mai multe chei. Începem cu Cheile Urșilor și Peșterii, ascunse bine în mijlocul Bucegilor, trecem prin Cheile Coteanu și Tătaru, mai apoi prin Zănoaga Mică și Mare, pentru a ajunge într-un final în Cheile Orzei. Vă invităm să descoperiți în acest episod toate aceste locuri, alături de Valea Obârșiei, Șaua Strunga sau Canionul Horoabei.
04 Apuseni
Parcul Natural Apuseni este unul deosebit de interesant, în special datorită peșterilor pe care le adăpostește. Zona Padiș este una extrem de bogată în atracții, așa că vă invităm să descoperiți Cetățile Ponorului și Rădesei, Cheile Someșului Cald și Cheile Galbenei, alături de noi în acest episod. La final mergem și în Canionul Sighiștelului, poate unul dintre cele mai impresionante caniaone din țară.
05 Ciucaș
Masivul Ciucaș este cu siguranță cel mai frumos munte din Carpații de Curbură și impresionează în special prin stâncile spectaculoase și peisajele alpine inedite. Iarna este capricioasă în această zonă, iar în acest episod o să puteți vedea ce înseamnă un viscol serios pe crestele montane.
06 Making of
Te invităm să descoperi în acest ultim episod al seriei, povestea din spatele serialului și momentele mai mult sau mai puțin haioase surprinse la filmări. Am petrecut multe zile în teren, am fost plouați aproape în fiecare tură, am fost surprinși de viscol, am cărat mult echipament în spate, însă am avut parte de nenumărate momente frumoase.