Ce facem

În urma proiectului România Sălbatică, inițiat de Dan Dinu și WWF, a plecat și ideea realizării unui film documentar despre cele mai frumoase zone ale țării. Cosmin Dumitrache s-a arătat interesat să se alăture acestei inițiative și astfel a apărut ideea asocierii celor doi sub sigla NTD (Nature & Travel Documentaries).

În prezent, Cosmin și Dan lucrează la documentarul România Sălbatică și la un film serial despre călătorie și fotografie, alături de alte proiecte mai mici. Din 2015 au început lucrul și la un film despre Delta Dunării, iar timp de un an de zile au documentat în fiecare anotimp peisajele, animalele și activitățile care se pot face în Deltă.

Cine suntem

Dan Dinu

fotograf

Dan este fondatorul PhotoLife, una dintre cele mai mari școli de fotografie din România, unde a organizat din 2007 și până acum foarte multe cursuri și workshop-uri de fotografie. În prezent este membru fondator și președintele Forona (Organizația Fotografilor de Natură din România) si se implică în numeroase proiecte fotografice ce vizează protecția mediului, alături de cele mai importante ONG-uri din domeniu. A fost publicat în numeroase reviste, printre care National Geographic, și are numeroase nominalizări sau premii la concursuri de specialitate. În 2010 a inițiat România Sălbatică, cel mai mare proiect de fotografie de natură creat până acum în țară.

www.dandinu.net

Cosmin Dumitrache

videograf

Cosmin a luat startul în domeniul producției video încă din adolescență, mai mult din curiozitate și din dorința de a experimenta lucruri noi. Treptat această încercare s-a transformat în pasiune și mai apoi a evoluat în munca lui de de zi cu zi. A exersat timp de mai bine de 10 ani și a învățat foarte mult din practică, iar faptul că și-a dorit întotdeauna să se perfecționeze l-a ajutat să își dezvolte creativitatea. Din 2013 a început să colaboreze cu Dan Dinu la realizarea unor filme documentare și a pus bazele NDT (Nature & Travel Documentaries), proiect dedicat filmului documentar. În prezent a început să colaboreze cu diferite organizații la proiecte ce vizează protecția mediului.

www.visualbliss.ro