HOME   |   PROIECTE   |   ECHIPA   |   CONTACT   
Parcurile americane​​​​​​​
Află cum a început conservarea naturii în SUA și ce putem învăța de la ariile lor protejate.
După mai bine de 40 de zile de muncă în teren, în care au vizitat 11 parcuri naționale americane și multe alte rezervații mai mici, și după câteva luni de lucru la editare și montaj, Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au definitivat primul lor documentarul de lung metraj ce a fost lansat în 2019 la Cinema One în Brașov, în cadrul Alpin Film Festival, unde a câștigat premiul Nature & environment.
Filmul ne arată cum sunt protejate parcurilor naționale americane și ce avem de învățat din experiența celor care le administrează. A fost finanțat de Ambasada SUA la București și este parte a proiectului Road Trip 4 Nature inițiat în colaborare cu Propark.
INFO: Format 4K | Limba: română | Subtitrare: engleză | Durată: 52min
Natura Brașovului​​​​​​​
Descoperă natura județului Brașov și activitățile în aer liber pe care le poți practica aici.
La inițiativa ProPark, echipa NTD a definitivat în 2017 un film documentar care să arate frumusețea naturii din județul Brașov. Filmat în Parcul Național Piatra Craiului, Parcul Natural Bucegi, Munții Făgăraș, Ciucaș, Perșani, Podișul Hârtibaciului, Dumbrăvița și multe alte rezervații naturale, filmul arată nu numai frumusețea naturii, dar și câteva dintre activitățile care se pot desfășura în aceste zone. Indiferent că ne gândim la drumeție, alpinism, fotografie, birdwatching, speologie sau ciclism, natura din jurul Brașovului oferă nenumărate posibilități de petrecere a timpului liber într-un mod activ.
Filmul a intrat în selecția oficială la mai multe festivaluri internaționale din Polonia, Elveția, Portugalia, China etc. și a câștigat două premii, Best camera work la festivalul To serve and protect din Rusia și Sir Edmund Hillary award la Mountain Film Festival.
INFO: Format 4K | Limba: română | Subtitrare: engleză | Durată: 25min
Descoperă România Sălbatică​​​​​​​
Călătorește și descoperă cele mai frumoase zone din țară prin intermediul aparatului de fotografiat.
Acest serial documentar, început în 2014, este primul rezultat al colaborării dintre Dan Dinu și Cosmin Dumitrache. Ideea a plecat de la proiectul România Sălbatică, inițiat de Dan în colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature).
Serialul este o incursiune fotografică în unele dintre cele mai interesante locuri din România, mai mult sau mai puțin știute. Primul sezon te va purta în Mestecănișul de la Reci din județul Covasna, pe Valea Ialomiței din Parcul natural Bucegi, în Delta Dunării, prin Parcul natural Apuseni, sau pe potecile din Munții Ciucaș. Al doilea sezon este deja filmat și o să fie disponibil cât de curând.
INFO: Format HD | Limba: română | Episoade: 6 | Durată: 20-25min
Alte proiecte
Am lucrat la multe proiecte de film documentar de-a lungul timpului, cele mai multe dintre ele fiind pentru unele dintre cele mai importante ONG de mediu din România, printre care Propark - Fundația pentru arii protejate, SOR (Societatea Ornitologică Română) sau Fundația Conservation Carpathia. Pe lângă aceste proiecte, am mai realizat câteva filme scurte despre locuri naturale deosebite, sau am contribuit la filme mai mari realizate în România.
OAMENI PENTRU NATURĂ
Alături de Propark, echipa NTD a realizat 8 episoade scurte despre oamenii care lucrează pentru natură și despre meseriile practicate în ariile naturale protejate. Puteți vedea această serie pe canalul de Youtube al colegilor de la Propark.

SCOȚIA

În urma unei ture de documentare, fotografii Dan Dinu și Horia Bogdan vă vorbesc despre experiența lor din Scoția. Cosmin Dumitrache a documentat această aventură, iar filmul vă prezintă unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din Glencoe și Isle of Skye.

© NTD film  |  un site marca PhotoLife