Descoperă România Sălbatică

Călătorește și descoperă cele mai frumoase zone din țară prin intermediul aparatului de fotografiat.

Ideea acestui serial documentar a plecat de la proiectul România Sălbatică, o inițiativă a fotografului Dan Dinu în colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature). În cadrul acestui proiect au fost vizitate și fotografiate cele mai spectaculoase zone din parcurile naționale și naturale, iar imaginile rezultate sunt puse la dispoziția parcurilor și a ONG-urilor de mediu pentru o mai bună promovare a zonelor naturale de la noi din țară. Acesta este de departe cel mai mare proiect de fotografie de natură realizat până acum în România. Dan a avut încă de la început în minte realizarea unui film documentar despre natura de la noi, însă totul a stagnat până când Cosmin Dumitrache și-a manifestat în 2014 interesul să sprijine acest proiect…

vezi episoadele

Descoperă Delta Dunării

Cea mai importantă zonă, din punct de vedere al biodiversității din România.

Delta Dunării este un habitat acvatic uimitor, a cărui frumusețe este egalată doar de puține locuri de același fel din lume. Este cea mai mare zonă umedă din Europa și cu siguranță cea mai importantă din punct de vedere a avifaunei.

 

Alături de Iliuță Goean și Descoperă Delta Dunării, am inițiat un proiect prin care să îți arătăm această lume acvatică așa cum nu ai mai văzut-o până acum. Filmul va fi diponibil în 2017.

Alte proiecte

Scoția

În urma unei ture foto de documentare, Dan Dinu și Horia Bogdan vă vorbesc despre experiența lor din Scoția. Cosmin Dumitrache a fost ca de obicei cel care a documentat această aventură, iar acest film este rezultatul muncii lor.

Din Săcele cu drag

Un film despre orașul Săcele, realizat cu ajutorul voluntarilor din Rețeaua CAN Brașov și a diferitelor personalități ale orașului. Acest film este destinat promovării zonei într-un mod inedit.

E natural să fi voluntar

Acest film despre voluntariat este realizat pentru Fundația Propark și a fost filmat în Parcul Național Domogled, Băile Balvanyos, Lacul Sfânta Ana, Dealurile Homoroadelor și alte câteva rezervații din județul Brașov.

România Sălbatică

Proiectul România Sălbatică este cel mai mare proiect dedicat fotografiei de natură realizat până acum la noi în țară. Din acest scurt interviu, puteți afla mai multe despre povestea proiectului, chiar de la inițiatorul acestuia.